NTCC 2013 - 1 - Luleå

Premiär för NTCC i Luleå den 25/5 2013

Lördagsförmiddag och klockan har passerat elva när tävlingen förklaras öppen med ett förarmöte.
Temperaturen ligger runt 20 och det är strålande sol på Luleås bana som inte sett en tävling på några år men har fått sig en ny start nu.
 
En ganska smal bana med mjuka kurvor som gör att det blir ganska hög fart och lite småknuffar vid omkörningarna.
Dagens comeback gjorde Anders W som visade att "det" sitter i ryggraden. Tyvärr skulle nog lite testvarv innan varit på sin plats då han toppade motortempen på över 100grader.
 
Efter värmningen så var det en timmes kval där dom 5 snabbaste varvtiderna som satt ihop bestämde startordningen i finalen.
Snabbast i kvalet var Niclas A och länge såg det ut som om Skellefteå skulle få Peter på andra plats men där gick Kent A från Vännäs in på slutet och satte ett par fina varv. På fjärdeplats hittade vi Staffan Dellenbäck följt av Linus, Thomas och Anders.
 
Finalen bestod av tre heat på vardera 7 minuter.
Problem uppstod snabbt för Kent som p.g.a. allt från dogbone till drivrem som gick av, aldrig fick vara med och slåss om segern vilket var synd då han satte ett par fina varv när väl allt fungerade.

I första heatet blåste Niclas ifrån dom andra och vann med 2 varv.
Vi hade två hårda drabbningar dels mellan Peter och Linus och även mellan dom två gamla rävarna Anders och Thomas där Anders till sist höll undan, och Peter slog Linus.
 
Även andra heatet vann Niclas lätt och Peter lyckades ta en andra plats följt av Linus, Thomas, Staffan, Anders medans Kent fick bryta.
 
Inför sista finalen avstod Niclas från att köra då han redan var klar segrare och då klev Peter upp, och genom en heatseger säkrade andraplatsen totalt. Även i detta heat blev det en del fighter längre ned i fältet.
 
Vi tackar Luleå för denna dag med perfekt väder och det var tur att det blåste lite så vi fick lite svalka.
Hoppas på ett lite större startfält nästa tävling och lika härligt väder.

/Henrik D

Datum: 
lördag, 2013, maj 25
To prevent automated spam submissions leave this field empty.